Examensysteem

Het examensysteem heeft als doel de kinderen te motiveren en ze plezier te laten hebben in het kickboksen.

Examensysteem
Scroll down

Examensysteem

Bij Hux Sport wordt er met een examensysteem gewerkt. Het examensysteem heeft als doel de kinderen meer te motiveren en ze meer plezier te laten hebben in het kickboksen. Dit willen we bereiken door middel van het afleggen van examens die worden beloond met een embleem en diploma.

Scroll down

Hoe het werkt:

Het systeem kent verschillende niveaus met daarbij zijn eigen kleuren:

NiveauKleur logoNiveauKleur logo
1Wit4+Groen met blauw
1+Wit met geel5Blauw
2Geel5+Blauw met bruin
2+Geel met oranje6Bruin
3Oranje6+Bruin met rood
3+Oranje met groen7Rood
4Groen7+Rood met grijs

Per niveau zijn er criteria opgesteld waar je aan moet voldoen om het bijbehorende diploma en embleem te behalen. Deze criteria hebben betrekking op de technieken die bij het kickboksen horen, maar ook op de houding en kennis van het kind over het kickboksen.

Het kind wordt beoordeeld op zijn of haar houding door de trainingen heen. Kennis en techniek worden beoordeeld tijdens het examen. Naarmate de niveaus vorderen moet het kind steeds meer technieken beheersen en steeds meer kennis hebben over het kickboksen. De technieken en de kennis die bij een examen horen worden tijdens de lessen aan het kind verteld en geleerd. Zo weet het kind wat hij of zij moet kennen en kunnen voor het examen waar ze voor trainen.

Voor het beoordelen van de niveaus met het examen zijn er scoreformulieren opgesteld. Deze scoreformulieren worden door de beoordelaar van het examen ingevuld. Er moet een van te voren vastgestelde score gehaald worden om het examen te kunnen halen.. Aan het eind van het examen krijgt het kind te horen of hij/zij het examen heeft gehaald of niet.

Hoe hoger het niveau wordt, hoe moeilijker deze te behalen is. Per niveau wordt er meer gevraagd van het kind. Zowel aan de techniek, houding en discipline worden zwaardere eisen gesteld. Het kan dan ook voorkomen dat een examen niet wordt gehaald.

Kortom: Er moet dus gewerkt worden voor de examens en je krijgt ze niet cadeau, maar het voornaamst is dat het leuk is voor het kind om ergens naar toe te werken en een beloning te krijgen voor alle trainingen en voor het werk dat ze vertonen! !

Examendag:

Elk half jaar wordt er een examendag georganiseerd. Uw kind krijgt een aantal maanden voor deze examendag te horen voor welk examen hij of zij op mag en op welke datum dit examen gaat zijn. Zo is er lang genoeg de tijd om goed te kunnen trainen voor het examen. De examendagen vinden altijd plaats op een zondag.

Als een examen gehaald is krijgt het kind als beloning een embleem van Hux Sport in de kleuren van het behaalde examen. Deze kan op de sportbroek of op het sportshirt gemaakt worden. Tijdens de training kan iedereen dan zien welk niveau het kind heeft behaald. Ook wordt er een diploma uitgereikt dat hoort bij het behaalde niveau.