Scholen

Mocht u als school voor uw kinderen ook een keer kennis willen maken met kickboksen, dan kunt u hiervoor bij ons terecht.

Scholen

Scholen

Bij Hux Sport trainen heel veel kinderen iedere week met plezier. Mocht u als school voor uw kinderen ook een keer kennis willen maken met kickboksen, dan kunt u hiervoor bij ons terecht. Wij hebben in het verleden al vele malen i.c.m. Actief Maas en Waal op de basisscholen in West Maas en Waal clinics verzorgd.
Ook met het Pax Christi College hebben wij al jaren een samenwerkingsverband. Al jaren verzorgen wij voor hen trainingen, zowel kickbokslessen als sociale weerbaarheid.

Hieronder leest u over de samenwerking met Actief Maas en Waal en het Pax Christi College:

Actief Maas en Waal
Sinds 2018 verzorgt Hux Sport kickboksclinics i.s.m. Actief Maas en Waal op de basisscholen in West Maas en Waal. De groepen 5 t/m 8 krijgen tijdens de gymles een work-out, waarin discipline en veilig met elkaar kunnen werken voorop staat. Tijdens deze clinics zien we ervaren instructeurs en zeer betrokken kinderen. Na afloop van de clinic krijgen we vaak te horen of er volgende week weer gekickbokst wordt. De scholen kunnen kinderen ook doorverwijzen naar Hux Sport wanneer een kind zichzelf kan ontwikkelen m.b.t. zelfvertrouwen of weerbaarheid.

Pax Christi College
Al vele jaren is Theo op het Pax Christi College actief. We hebben zijn kennis en vaardigheden jaren geleden voor het eerst ingezet in de lessen sportori├źntatie, een kerndoel in de eindexamen klassen van het havo en het vwo. Elke les krijgt Theo onze 5 hv en 6 vwo leerlingen weer enthousiast. Je lekker even uit leven op elkaars handschoenen en de kussens, waarbij veiligheid van een ieder centraal staat, evenals respect voor elkaar. Een mooie aanvulling op ons programma in een sport die we zelf onvoldoende beheersen.

Het Pax heeft in het schooljaar 2016-2017 een belangrijke stap gemaakt in het beweegaanbod voor de leerlingen. Zo zijn er, naast de reguliere lessen LO, nu sportklassen in de eerste twee leerjaren van het vmbo en in klas 2 en 3 van het havo en vwo. Theo leert onze leerlingen in een lessenserie van zes weken de basis van het kickboksen en wat te doen als je in de openbare ruimte lastig gevallen wordt. Discipline en veilig met elkaar kunnen werken zijn ook in deze lessen een kernwaarde.

Kan een leerling wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken, dan verwijzen we deze leerlingen naar de wekelijkse lessen weerbaarheid en kickboksen van HUX sport.

Het Pax zoekt graag de verbinding met de omgeving en Hux is daarin een belangrijke partner.

Ron Seegers, Docent LO

Neem contact met ons op